Tämä joskus aikoja sitten otettu ohje Pirkasta on yksi lasteni suosikeista.

Ja pizzaanhan voi laittaa täytteeksi mitä kotona sattuu olemaan.

Pohjataikina:

3 dl maitoa

50g hiivaa

4 rkl öljyä (itse tykkään käyttää oliiviöljyä)

1 tl suolaa

2 tl sokeria

n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk tomaattipyrettä

200g kinkkurouhetta

1 dl kebab-lastuja

1 tlk ananaspaloja

sinihomejuustoa maun mukaan

juustoraastetta

pizzamaustetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää öljy, suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi. Kauli se leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Kohota liinan alla 10 minuuttia.

Voitele pohja pyreellä. Levitä kinkku, kebab-lastut, ananaspalat ja sinihomejuusto. Mausta pizzamausteella ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kierrä rullalle kuin kääretorttu.

Kohota patonki lämpimässä.

Voitele kohonnut patonki kananmunalla ja halutessasi koristele unikonsiemenillä. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjolle leikkaamista.