Runebergin tortut ovat aina olleet yksiä suosikki leivonnaisiani. Tämä ohjeeni on jostain 70-luvulta. Maukkaita ja helppotekoisia. Tällä ohjeella tulee noin 25 kpl.

 200g voita

1½dl sokeria

2 kananmunaa

1½dl korppujauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutus

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munamassaan.

Jaa taikina paperisiin leivosmuotteihin.Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Nosta jokaiselle leivokselle heti uunista otettua hilloa. Jäähdytä.

Tee sokerikuorrutuksesta (itse käytin kaupan valmista) rinkula hillon ympärille.