Runebergin tortut ovat aina olleet yksiä suosikki leivonnaisiani. Tämä ohjeeni on jostain 70-luvulta. Maukkaita ja helppotekoisia. Tällä ohjeella tulee noin 25 kpl.
200g voita
1½dl sokeria
2 kananmunaa
1½dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutus
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-munamassaan.
Jaa taikina paperisiin leivosmuotteihin.Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Nosta jokaiselle leivokselle heti uunista otettua hilloa. Jäähdytä.
Tee sokerikuorrutuksesta (itse käytin kaupan valmista) rinkula hillon ympärille.
Kommentit