Open cafesta löysin vadelma-limekakun ohjeen, jota muuntelin omani mukaiseksi.
Pohja:
1½ pkt kaura-suklaakeksi (Vanajan)
75 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 limeä
65 g valkoista suklaata
1 prk Mascarponejuustoa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk Flora Vispiä
Päälle:
½ l mansikoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sokerit. Purista limen mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet mehuun. Sekoita täytteeseen koko ajan vatkaten. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Viipaloi mansikat ja asettele ne kakun päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita hyytelösokeri joukkoon ja kuumenna uudestaan, kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä 2-4 minuuttia. Lusikoi kiillettä mansikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran.
Kommentit