Open cafesta löysin vadelma-limekakun ohjeen, jota muuntelin omani mukaiseksi.

1243018068_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

1½ pkt kaura-suklaakeksi (Vanajan)

75 g margariinia

Täyte:

5 liivatelehteä

2 limeä

65 g valkoista suklaata

1 prk Mascarponejuustoa

1½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 prk Flora Vispiä

Päälle:

½ l mansikoita

1 dl hyytelösokeria

2 dl vettä

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sokerit. Purista limen mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata liivatteet mehuun. Sekoita täytteeseen koko ajan vatkaten. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Viipaloi mansikat ja asettele ne kakun päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita hyytelösokeri joukkoon ja kuumenna uudestaan, kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä 2-4 minuuttia. Lusikoi kiillettä mansikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunnin verran.