Uusimmassa Ruokamaailmassa oli tämän kakun ohje, jota vähän muuntelin sen mukaan, mitä kotona sattui olemaan.

1241375572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

1 pötkö Rainbow suklaakeksejä

50 g voita

Täyte:

3 liivatelehteä

150 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

1/4 dl sokeria

1 prk maitorahkaa

1/4 dl vettä

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos irtopohjavuoan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla, pohjalle. Laita vuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Lisää jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kuumaan veteen. Sekoita täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Minulla oli suuret suunnitelmat koristelun suhteen, mutta kun kelit ovat olleet aurinkoisia, niin ulkona tulee oltua. Joten koristelu on nopeasti tehty.