Eilen saimme nauttia Lotan tekemästä leivästä.

100 g voita

3 dl maitoa

1 pkt hiivaa

1 dl cheddarjuustoraastetta (tavallinenkin käy)

1 tl suolaa

1 dl grahamjauhoja

n. 10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

1 muna

2 tl oreganoa

Sulata voi ja kaada joukkoon maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva astiaan. Kaada neste hiivan sekaan ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hiivanesteeseen juusto, suola, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan. Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja tee niistä pieniä sämpylöitä.

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Pane ensimmäinen sämpylä keskelle pellin lyhyttä sivua. Laita sämpylän yläpuolelle 5 sämpylän rivi. Paina sämpylät kiinni toisiinsa. Laita seuraavaan riviin neljä sämpylää. Jatka kolmen, kahden ja yhden sämpylän riveillä. Tuolloin sämpylät muodostavat kuusen.

Anna kohota noin 30 minuuttia. Voitele kohonnut leipä munalla ja ripottele päälle oreganoa. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.