Kaalilaatikko on hyvää, mutta itse en erityisemmin välitä siitä "tuoksusta",joka tulee, kun kaalipataa tehdään. Tämä ohje on Pirkasta.

Kuvan muistin ottaa vasta eväskipossani olevasta kaalipadasta :)

n. 1 kg keräkaalia

n. 5 dl vettä

1½ tl suolaa

1 sipuli

400 g jauhelihaa

mustapippuria

3 rkl siirappia

½ dl puuroriisiä

Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.

Ruskista sillä aikaa jauheliha. Sekoita jauheliha, mustapippuri ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitel iso uunivuoka. Ripotele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Laita pinnalle muutama voinokare.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.