Lasagne

täysjyvälasagnelevyjä

Jauhelihakastike:

300 g jauhelihaa

400 g tomaattimurskaa

1-3  sipulia

4 valkosipulinkynttä tai maun mukaan

3 porkkanaa

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2 rkl paprikatahnaa

Kevyt juustokastike:

1 l rasvatonta maitoa

1 dl hiivaleipäjauhoja

100 g tuorejuustoa

Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää tomaattimurska, hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia.

Valmista sillä välin juustokastike: vispaa kattilassa kylmään maitoon jauhot ja anna seoksen kiehahtaa sakeaksi koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta. Tai käytä valmista purkissa olevaa valkokastiketta (niin minä tein :) ).

Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Te niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu.

Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee juustokastike ja raastettua juustoa. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.