Tämän ohjeen olen saanut ystävältäni

24 viipaletta paahtoleipää (esim. vehnä ja graham)

Täyte:

100 g kylmäsavustettua lohta

n. 130g kuorittuja katkarapuja

1 prk kermaviiliä

1 dl kevytmajoneesia

2 rkl paprikatahnaa (toimme sitä Unkarista)

½ suolakurkku pieniksi pilpustettuna

kurkkua pieniksi pilpustettuna (samankokoinen pala kuin suolakurkkukin)

mausteita (valkosipujauhetta)

Pinnalle

200 g sulatejuustoa

1 prk ranskankermaa

Koristeluun

kylmäsavustettua kirjolohta

katkarapuja (minä unohdin ottaa ne ajoissa sulamaan, joten ei katkiksia)

Leikkaa lohiviipaleet pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado puolet viipaleista matalaan vuokaan tai folion päälle tiiviisti kiinni toisiinsa. Levitä leipien päälle täyte ja lado loput leipäviipaleet täytteen päälle. Peitä vuoka foliolla tai kääri tiiviisti folioon. Nosta kylmään kevyen painon alle ja anna maustua yön yli.

Pehmennä sulatejuusto ranskankermalla ja levitä seos leipien päälle. Leikkaa paloiksi. Koristele leikatuilla lohiviipaleilla, katkaravuilla ja tillillä.