Heti pahoittelen todella surkeaa kuvan laatua. Minun pitäisi opetella käyttämään tuota kameraa.... :)

Tämä mureke eroaa muista ohjeista siinä, että taikinaan tulee raastettua raakaa perunaa.

Lihamureke

500 g jauhelihaa

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 rkl paprikatahnaa

2 valkosipulinkynttä

2 raakaa perunaa

1 kananmuna

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl suolaa

mustapippuria

Täyte:

kinkkurouhetta

1 dl raastettua juustoa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla pienessä öljymäärässä. Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

Kuori perunat ja raasta hienoksi. Lisää lihan joukkoon.

Sekoita lihan joukkoon kananmuna ja mausteet ja vatkaa murekeseos kuohkeaksi.

Levitä puolet seoksesta laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi. Lisää kinkkurouhe ja juustoraaste. Levitä loppu murekeseos päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

Pursota halutesasi pinnalle ketsuppia ja sinappia, tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

Kypsennä 200 asteisesa uunissa 30-40 minuuttia. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Hasselbackan perunat

6-12 soikeaa perunaa

5 rkl voita

2 rkl korppujauhoja

1 tl suolaa

Pese ja kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi niin, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa.

Voitele uunivuoka tai -pannu ja pane perunat siihen viipaloitu puoli päällepäin. Lisää voi nokareina perunoiden pinnalle ja sirota korppujauhoja ja suolaa mausteeksi. Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes perunat on pehmeitä ja kauniin ruskeita. Valele perunoita paistamisen aikana vuoan pohjalle valuneella rasvalla. Itse teimme myös porkkanoita samalla ohjeella.