Tässä hyvä pohjan ohje, kun halutaan muffinivuoassa tehdä suolaisia paloja. Täytteeksi voi laittaa mitä kaapissa sattuu olemaan. Näissä joulukalkkunaa.

12 kpl

Taikina:

100 g voita sulatettuna

1 kananmuna

noin 2½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

Täyte:

pala kalkkunaa

½ paprika

1 dl juustoraastetta

½ prk Creme Fraichea

mausteita oman maun mukaan

Mittaa voi kulhoon. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, mutta älä vatkaa liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Valmista täyte. Leikkaa kalkkuna pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kalkkuna, pieniksi paloiteltu paprika, juustoraaste, Creme Fraiche ja mausteet.

Jaa taikina 12 osaan, pyörittele palloiksi ja taputtele pinnoitetulle muffinipellille syvennysten pohjalle ja reunoille.

Jaa täyte vuokiin ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä pellillä ennen poisottamista.