Lotta leipoi toissapäivänä näitä ihania joulunmakuisia kauraneliöitä. Ohje on taas Kaarina Roinisen kirjasta.

Rapeat kauraneliöt

125g sulatettua margariinia tai voita

½ dl siirappia

1½ dl sokeria

6 dl kaurahiutaleita

½ dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa tai leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1½ tl piparkakkumaustetta

Sekoita jäähtyneen rasvasulan joukkoon siirappi ja sokeri.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Seos on tässä vaiheessa irrallista, mutta leviää uunissa. Levitä seos uunipannuun leivinpaperin päälle.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Vedä leivinpaperin avulla varovasti pelliltä työpöydälle. Leikkaa levy terävällä veitsellä välittömästi neliöiksi. Irroittele neliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Säilytä leivonaiset tiiviissä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa, niin ne säilyttävät rapeutensa.