Tämä suklaakakku on kuulunut jouluumme jo monen monituisen vuoden ajan. Resepti on joskus otettu Pirkasta. Tämä kakku on suussasulavan suklainen, mutta ei kuitenkaan liian makea.

Suklaakakku

200g margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

120 g tummaa suklaata

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus:

3/4 dl vettä

½ dl sokeria

2 rk konjakkia

Kuorrutus:

3 rkl kuumaa, vahvaa kahvia

1½ rkl margariinia

1½ rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 1/4 dl tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele suklaa isolla veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinnaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia.

Kostutus: Kuumenna vesi ja sokeri. Sekoita joukkoon konjakki. Kostuta kakku seoksella ja anna vetäytyä päivän pari.

Kuorrutus: Sulata rasva kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vanilja- ja tomusokeri. Kaada kuorrute kakun päälle. Ripottele pinnalle heti koristerakeita.