5 dl maitoa

30 g hiivaa

n. 1 tl suolaa

½ dl siirappia

4 dl grahamjauhoja

5-6 dl vehnäjauhoja

3/4 dl öljyä

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola ja siirappi.

Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy. Kohota lämpimässä peitettynä.

Leivo taikinasta ranteen paksuisia tankoja jauhotetulla työpöydällä. Painele tangot kädellä aivan mataliksi ja ripottele pinnalle grahamjauhoja (minä en laittanut).

Leikkaa tangot terävällä veitsellä 6-7 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Pane sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä peitettynä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-16 minuuttia.

Tämäkin on Kaarina Roinisen ohje.