Lotan leipomia sämpylöitä.

2½ dl piimää

25 g hiivaa

noin 2½ dl perunamuusia

1 dl juustoraastetta

3/4 tl suolaa

3 dl sämpyläjauhoja

noin 3 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä

Voiteluun: kananmunaa

Pinnalle: juustoraastetta

Liuota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää perunamuusi, juustoraaste ja suola.

Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä peotettynä.

Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kumpikin osa ranteen paksuiseksi tangoksi. Taputtele tangot kädellä mataliksi ja leikkaa veitsellä 4-5 cm:n levyisiksi paloiksi.

Pane palat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota lämpimässä paikassa.

Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.