Monessa blogissa on kehuttu tätä Valion uutta rahkaa. Tämän kakun ohje on suoraan rahkapurkista. Tein tämän pieneen irtopohjavuokaan, siitä johtuen puolitettu annos. Kakku oli hyvää, ihanan raikasta, ei liian makeaa.

Pohja:

75 g Digestive-keksejä

40 g voita sulatettuna

Täyte:

2 liivatelehteä

1 dl kuohukermaa

1 prk valkosuklaa-lime rahkaa

1 rkl sokeria

1 rkl vettä (minä laitoin sitruunalikööriä)

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi kaulitut keksit ja voisula keskenään. Painele vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon rahka. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan veteen (likööriin). Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia. Irrota vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua. Itse laitoin päälle viinirypäleitä (sopivat hyvin) ja suklaamunia.