Tämän täytekakun tyttäreni teki minulle äitienpäiväksi täysin itse. Alla ohje tähän herkulliseen kakkuun.

Pohja:

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

1½ rkl leivontakaakaojauhetta

3/4 tl leivinjauhetta

Kostutus:

3/4 dl vettä

½ annospussi Milka cappuccinojauhetta

Täyte:

pakastevadelmia

1 dl Flora vispiä

100 g tuorejuustoa (maustamaton)

1 tl vaniljasokeria

1½ rkl sokeria

1 annospussi Milka-cappucinojauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun pieneen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia (tarkista kypsyys). Kumoa kakku lautaselle ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostutusta varten kiehauta vesi ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Jäähdytä. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, sokerit ja cappuccino-jauhe.

Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Levitä kostutetulle pohjalevylle vadelmia ja täyteseosta. Täytä samoin toinen väli. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle. Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin yön yli maustumaan.

Päällistä varten vatkaa Flora vispi. Levitä kakun päälle ohut kerros Flora vispiä. Marmoroi ruskea ja valkoinen sokerimassa ja kauli kakun kokoiseksi levyksi. Nosta kakun päälle. Koristele reunat kermapursotuksella ja kakku sokerimassasta tehdyillä kukkasilla.