Tänä vuonna meillä on raparperi kasvanut todella hyvin. Tässä maukas jostain napattu piirakan ohje.

Pohja:

150 g margariinia

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1½ dl sokeria

Täyte:

4 raparperin vartta

1 prk Mascarponejuustoa (minä käytin vaniljatuorejuustoa)

3 keltuaista

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Valmista murotaikina. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele raparperit ja ripottele pohjataikinan päälle. Ripottele raparperien päälle ½ dl sokeria. Sekoita mascarponejuusto, keltuaiset, vaniljasokeri ja ½ dl sokeria keskenään ja kaada raparperien päälle.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.