Tämän maukkaan piirakan ohjeen nappasin täältä, ja Pionilaakso oli napannut sen täältä. Tonnikala ja meetvursti sopii yllättävän hyvin yhteen. Piirakka oli hyvää, mutta tuo pohja oli ehkä vähän turhan rasvainen. Voisi toimia hyvin kevyemmälläkin pohjalla.

pohja:

250 g voita

250 g maitorahkaa

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

pohjan päälle:

150 g créme fraichea

100 g juustoraastetta

2 kananmunaa

1 prk tonnikalaa paloina öljyssä (minä laitoin 2 purkkia)

täyte:

1 iso sipuli silputtuna

1 punainen paprika pilkottuna

1 pkt aurajuustoa

2-3 persikan puoliskoa paloiteltuna

100 g meetwurstia suikaloituna

päälle:

noin 50 g juustoraastetta

Nypi pehmeähkö rasva ja keskenään sekoitetut jauhot keskenään, lisää maitorahka joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina sopivaksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Sekoita créme fraiche, juustoraaste, kananmunat ja tonnikala keskenään, levitä seos pohjan päälle.

Ripottele täytteen ainekset päälle ja vielä lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.