Tämän herkullisen ohjeen olen jostain blogista napannut ja muokannut sitä.

Taikina:

1 dl perunamuusijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

150 g margariinia

2 dl vettä

Täyte:

4 kovaksi keitettyä kananmunaa

noin 5 dl keitettyä puuroriisiä (1½dl raakana)

150g graavilohta tai kylmäsavustettua

tilliä

3/4 dl ruokakermaa

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Valmista täyte. Keitä riisi ja kananmunat. Hienonna kananmunat. Leikkaa lohi pieneksi silpuksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Lisää tilliä, suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina puolen pellin kokoiseksi. Levitä täyte levyjen keskiosaan. Taita reunat päällekkäin ja käännä piirakka ylösalaisin (taitepinta alassuin).

Voitele piirakat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.