Tämä kakkuohje on Kaarina Roinisen.

Pohja:
2 rkl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g margariinia

2 rkl maitoa tai vettä

Täyte:

2 kananmunaa

½ dl sokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa

150g tummaa suklaata rouheena

½ dl perunajauhoja

2 tl vaniljasokeria

Sekoita keskenään sokeri, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja lopuksi maito.

Levitä taikina painellen irtopohjavuoan (halk. 22-24cm) pohjalle ja reunoille. Anna pohjan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Vatkaa kananmunat, sokeri ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi. Lisää täytteen joukkoon suklaarouhe, perunajauhot ja vaniljasokeri. Kaada seos pohjan pääle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna tortun jäähtyä haaleaksi. Irroita vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja sulatetulla suklaalla.