Tämä ohje on napattu toukokuun Yhteishyvästä.

Pinnan olisi voinut koristella esim. kermavaahdolla. Minulla kuvassa ihan naturellina ;)

Suklaataikina

300 g tummaa leivontasuklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

 

Tuorejuustokerros

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja

 

Voiteluun

1 rkl margariinia

 

Koristeeksi

50 g rouhittua valkoista leivontasuklaata
 
 

Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.

Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi.