Juhannuksena nautimme ystäviemme seurassa herkullisen grilliruoan jälkeen tätä maistuvaa kakkua (ja kuvanhan muistin ottaa vasta sunnuntaina). Ohjeen olen napannut täältä. Itse laitoin pohjaan vähemmän liivatteita (minusta ohjeissa on aina liikaa liivatteita, vähemmälläkin kun pärjää loistavasti). Myöskin pintahyytelön jätin pois (aika ei riittänyt sen hyydyttämiseen). Kakku oli maukas, kivan makuinen.

Raparperi-valkosuklaarahkatorttu

Pohja.
200 g Pirkka Cookies keksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta
3 raparperin vartta
2½ dl vettä
1½ dl sokeria
100 g valkosuklaata
4 liivatelehteä


Murskaa keksit kaulimen avulla (keksit ovat minigrip-pussissa). Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit. Ota pieni tilkka keitinvettä talteen liivatteita varten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta raparperitilkka ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
Irroita vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.