Pitkästä aikaa leivoin suolaista piirakkaa ja kyllä se maistuikin hyvälle. Taikinaohje on jo aiemmin täällä blogissani, eri täytteellä tosin. Tässä vielä uudelleen:

Pohja:

1 dl perunamuusijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

150 g margariinia

2 dl vettä

Täyte:

200g broilerin suikaleita

2 dl puuroriisiä keitetettynä

mausteita (curry,paprika,valkosipuli)

½ prk Creme Bonjour valkosipuli-yrtti

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Valmista täyte. Ruskista ja mausta broileri. Lisää joukkoon keitetty puuroriisi ja Creme Bonjour. Tarkista maku.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina puolen pellin kokoiseksi. Levitä täyte levyjen keskiosaan. Taita reunat päällekkäin.

Voitele piirakat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Itse leivoin samalla karitsanjauhelihasta pari piirakkaa (eli tein pohjan kaksinkertaisena, kuten puuroriisinkin). Jauhelihapiiraista tein vaihtelun vuoksi pyöreitä. Kuva ei onnistunut (jälkeenpäin huomasin, että kamerani linsissä oli iso tahra).