Mokkapalat ovat helppoja ja niiin herkullisia. Ohjeita on laidasta laitaan. Nämä Tuulamon palat ovat yksiä suosikkejani.Käytämällä tavallista piparimuottia, saat perusmokkapaloista juhlavamman näköisiä. Näistä saa myös helposti laktoosittomia käyttämällä soijakaakaota ja laktoositonta margariinia.

Pohja:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 1/4 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1½ maitoa (itse laitoin soijakaakaota)

150 g margariinia

Kuorrutus:

50 g margariinia

4 rkl vahvaa kahvia (itse käytän aina pikakahvijauhetta)

1 rkl kaakaojauhetta

tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja jäähdytä se (tai käytä juoksevaa margariinia). Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoittele mukaan kuivat aineet ja maito. Lisää viimeiseksi rasvasula.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, eli kauniin ruskeaksi.

Sulata kuorrutteen rasva. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri (tomusokeria laita niin paljon, että saat seoksesta sopivan paksua).

Levitä kuorrute pohjan päälle heti pohjan uunista oton jälkeen. Ripottele heti pinnalle halutessasi nonparelleja.

Ota valmiista piirakasta piparimuotilla paloja.