Tämän aivan loistavan ja maukkaan kakun ohje on repäisty jostain lehdestä aikoja sitten (ohje oli jonkun kakkukilpailun 4 sijalla). Kakun välissä oleva marenkikerros, päärynät ja After Eight -suklaat antavat kakulle mehevän maun. 

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

½ dl vehnäjauhoja

3-4 rkl kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta

Marenki:

120g valkuaisia

230g sokeria

Täyte ja kuorrutus:

5 dl kuohukermaa

100g tummaa suklaata

1 tölkki säilykepäärynöitä

6-9 After Eight -suklaapalaa

4 dl kuohukermaa

Kostutukseen:

1½-2 dl päärynätölkin lientä

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (halk. 24 cm). Kypsennä uunissa 175 asteessa 30-35 minuuttia.

Vatkaa marenkia varten munanvalkuaiset ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Pursota tai levitä merenki pellille leivinpaperin päälle kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Kuivata 130 asteisessa uunissa kuivaksi ja kevyeksi (tämän voit tehdä jo etukäteen). Tai toki voi käyttää kaupan valmista marenkipohjaa.

Kuumenna suklaavaahtoa varten kerma 80 asteiseksi, eli melkein kiehumapisteeseen. Paloittele suklaa kermaan. Anna seoksen olla jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Vatkaa vaahdoksi.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, kostuta pohja päärynätölkin liemellä, levitä pohjalle suklaakermaa ja hienonnetut säilykepäärynät. Laita päälle marenkilevy ja levitä sen päälle kerros suklaakermaa. Hakkaa pakastimessa kovettunut After Eight -suklaa murusiksi ja ripottele suklaakerman päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se.

Koristele kakku pursottamalla tai levittämällä kakun reunoille kermaa ja pinnalle suklaakermaa.

Tarjoa kakku mieluiten samana päivänä, ettei marenki sula.