Näiden makoisten rieskojen ohje on Kaarina Roinisen Iloisen leipojan kirjasta.

2 dl maitoa

2 dl vettä

1½ dl perunamuusijauhetta (n. 100g) tai 5 dl kotona valmistettua perunamuusia)

½ dl öljyä

1 dl juustoraastetta

3/4 tl suolaa

1 tl yrttimaustetta

1 dl leseitä (minulla oli kauraleseitä)

1½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk tonnikalaa

n. 100 g valkosipuli-yrtti tuorejuustoa

3 rkl majoneesia

currya, paprikaa

Kuumenna maito-vesiseos kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunamuusijauhe. Anna seoksen jäähtyä.

Mittaa soseen joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla tai käsin.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 osaan. Käytä tarvittaessa jauhoja. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi (halkaisija 6-7 cm). Tee veitsellä rieskojen pintaan vinoristikot. Nosta pellille leivinpaperin päälle lähes vieri viereen (eivät leviä paistettaessa).

Paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia, kunnes pinnassa on muutama ruskea täplä.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi keskenään ja mausta. Maista onko mausteet ok. Lisää valutettu tonnikala. Sekoita tasaiseksi.

Levitä rieskojen päälle täytettä ja tarjoa.

Rieskat voi myös pakastaa, heti kun ovat jäähtyneet. Ota sulamaan huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen tarjoilua.