Samaisesta kirjasta kuin tuo aiempikin suolainen tämä maukas ja suhteellisen helppotekoinen boston-kakku. Tämän ohje löytyy myös täältä.

Pohja:

3 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 rkl vaaleaa siirappia (minä laitoin tavallista)

3 dl rouheisia sämpyläjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

50 g voita

Täyte:

100g tuorejuustoa (minulla valkosipuli-yrtti)

2 dl salamisuikaleita

2 dl kinkkusuikaleita

2 dl juustoraastetta

mausteita (paprikajauhetta, yrttimaustetta, pippurisekoitusta)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja jauhot taikinaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Anna kohota peitettynä tunnin ajan.

Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuustoa levyn pinnalle ja ripota salami- ja kinkkusuikaleet sekä juustoraaste pinnalle. Mausta haluamallasi mausteilla.

Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen irtopohjavuoka (jossa leivinpaperi pohjalla) ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia (itselläni vaati reilusti pidemmän paistoajan).