Kun mielesi tekee jotain todella makeaa, tässä sinulle oivallinen ohje. Ohje on napattu parin vuoden takaisesta Yhteishyvän ruokaliitteestä.

175 g margariinia

200 g tummaa suklaata

2½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

3 kananmunaa

200g Daim-suklaata (minä laitoin puolet)

3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

200 g Daim-suklaata

1 dl kuohukermaa

25g margariinia

Sulata margariini ja tumma suklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukoon sokerit ja suola. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi Daim-suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (koko noin 25x20cm).

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus paloitelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus pohjan päälle anna jäähtyä viileässä.

Ota muotilla paloja tai leikkaa pieniksi neliöiksi.