Löysin Kermaruusun blogista tämän makoisan hyydykekakun ohjeen. Kakun jujuna on sen keskellä oleva suklaamousse. Itse pienensin ohjetta ja silti tulokse-na oli aikas kohtuullisen suuri kakku. Kakku matkasi äidilleni pääsiäiskakuksi. Huomasi että siitä oli pitkä aika kun viimeeksi olin tehnyt kakkukoristeita...tuo taito tuntuu ruostuvan hyvinkin nopsaan ;)

Pohja:

1 pkt Domino keksejä (2 pötköä)

50 g margariinia

Suklaamousse:

½ dl kermaa

75 g tummaa suklaata

1 keltuainen

½ dl tomusokeria

1 liivate

Mangomousse:

3½ dl kermaa

1 prk Mascarpone-juustoa

250 g mangososetta

½ dl sokeria

½ rkl vaniljasokeria

½ dl sitruunalikööriä

3 liivatelehteä

Päälle:

2 dl mangososetta

1 dl vettä

3 liivatelehteä

Valmista ensin suklaamousse. Sulata suklaa, vaahdota kerma. Vaahdota keltuainen ja tomusokeri. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt sula suklaa (tämän jälkeen taikina oli aikas tuhtia mössöä). Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan vettö ja lisää ohuena nauhana suklaa keltuaismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada pieneen irtopohjavuokaan (pienenpään kuin itse vuoka). Anna hyytyä.

Murskaa pohjan keksit ja lisää sula voi sekaan. Levitä irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista mangomousse. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokerit, tuorejuusto ja kerma. Sulata liivatteet kuumennettuun sitruunalikööriin. Kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Nosta hyytynyt suklaamoussekakku pohjan päälle. Kaada päälle mangomousse. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista pintakerros. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kaada mangosose kippoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhan mangososeen sekaan. Kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Kakku oli maukas, ei liian makea. Suklaamousse olisi ehkä kannattanut pakastaa alkuperäisen ohjeen mukaan, olisi silloin ehkä ollut hitusen helpompi käsitellä. Päälikerros jostain syystä "valahti" hyvin nopeasti kakun tarjoille panon jälkeen (tämä ei onneksi mjakuun vaikuttanut, ulkonäköseikka). Voisin tehdä kakkua uudelleen, tosin päälikerroksen tekisin jollain toisella ohjeella.