Minulla oli jääkaapissa jonkin aikaa avattuna ollut mustaherukkahillopurkki, joka odotti käyttöä. Edelliskerrasta kun olin tehnyt Aleksanterin leivoksia oli todella pitkä aika, joten ajattelin hillon sopivan loistavasti niiden täytteeksi. Nyt minuun iski laiskuus, joten ostin kaupasta valmiin muropohjan (eihän se ole vaikea itsekään tehdä, mutta välillä on lupa oikaista...). Ja täytyy myöntää, että mustaherukkahillo sopi loistavasti täytteeksi.


Pohja:
itsetehty murotaikina
tai
kaupan pakastealtaasta murotaikinapaketti

Täyte:
mustaherukkahilloa

Kuorrutus:
noin 5 dl tomusokeria
1 munanvalkuainen (pieni kananmuna)
1 tl sitruunamehua
punaista elintarvikeväriä

Valmista murotaikina tai sulata murotaikinalevy. Kaaviloi ohueksi levyksi leivinpaperin päällä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Jäähdytä ja jaa puoliksi. Levitä hilloa toisen levyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen levy varovaisesti toisen päälle. Anna tekeytyä ennen kuorruttamista.
Tee kuorrute. Sekoita kananmunan valkuaisen joukkoon sitruunamehu ja tomusokeria niin paljon, että saat notkean seoksen. Lisää elintarvikeväriä hippunen kerrallaan sekoittaen, kunnes seos on haluamasi väristä.
Levitä seos tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Sulata pinnalle tuleva suklaa mikrossa. Pursota raitoja ja tee poikittaisviiruja hammastikun avulla. Anna kuorrutteen kovettua ennen paloiksi leikkaamista.