Tämä ohje on suoraan napattu Kinuskikissan kirjasta. Koristelu on tosin erilainen.
Tämän kakun myötä haluan toivottaa kaikille hauskaa ja rauhallista juhannusta!


Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100g voita
½ dl vettä

Raparperitäyte:
500g raparperia
2 rkl perunajauhoja
1½ dl sokeria

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko (laitoin vaniljasokeria)
1½ dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin vaniljatuorejuustoa)
2 valkuaista
2 rkl sitruunamehua

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele voi joukkoon ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele leivinpaperilla vuoratun ja voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon perunajuhot ja sokeri. Levitä pohjan päälle.
Paista 200 asteesa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Huomioi, että paistamisen aikana saattaa nestettä valua, eli laita vuoan alle leivinpaperia reilu pala (ellet halua pestä uunia). Anna jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Sekoita mukaan tuorejuusto.
Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi. Yhdistä kerma-tuorejuustoseoksen kanssa.
Kumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana sekoittaen  täytteeseen. Kaada vuokaan raparperien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.