Tämä porkkanakakun ohje on tämän vuoden Kotiliesi-kalenterista.

200g voita tai margariinia

2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

200g raastettua porkkanaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl inkivääriä

2 tl kanelisokeria

1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl ruokotomusokeria

½ dl juoksevaa margariinia (minä jätin pois kokonaan)

2 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja porkkanaraaste. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan tai laakeaan uunivuokaan (kuten minä tein). Paista 200 astetta ja noin 45 minuuttia. Kun paistaa uunivuoassa, paistoaika on melkein puolet lyhyempi.

Anna kakun jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. Koristele halutessasi. Tuo ruokotomusokeri tekee pinnasta tummemman kuin tavallinen tomusokeri. Mutta maku on hyvä.