Löysin tämän todella maittavan piirakan ohjeen Ojoistenmutka -blogista.

Sovelsin joiltain osin itselleni sopivaksi.

Pohja:

2 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

noin 5 dl vehnäjauhoja

½ dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Täyte:

400 g jauhelihaa

½ pkt Koskenlaskija sulatejuustoa

2 dl vettä

1 prk tomaattipyrettä

Pinnalle:

juustoraastetta

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää siihen kuivat aineet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Viimeisenä lisää öljy ja jos tarvetta, niin vähän lisää jauhoja. Kohota lämpöisessä noin tunnin ajan.

Ruskista ja mausta jauheliha makusi mukaan. Lisää joukkoon vesi, sulatejuusto ja tomaattipyre. Anna olla liedellä niin kauan, että juusto sulaa.

Kauli taikina uunipelin kokoiseksi ja kohota hetken aikaa. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pintaan juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia