Tämä piirakka on todella maukas ja helppotekoinen. Kinkun sijaan esim kana sopii loistavasti.

Pohja:

150 g voita

3½ dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

200g kinkkua pieninä palasina

½ paprika

Koskenlaskija-sulatejuustoa maun mukaan

2 dl juustoraastetta

2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa

Nypi voi jauhoihin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan (halk 27cm) pohjalleja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Ruskista pannulla kinkkupalat ja paprika. Lisää juustot ja kerma. Mausta  hyvin, itse laitoin grillausmaustetta, yrttimaustetta ja lihaliemijauhetta.

Paista pohjaa noin 10 minuuttia 200 asteessa. Lisää täyte ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.