Pizzan pohjan tein kokeeksi Pipareista pitsikakkuun-kirjan Pekka Rädyn pizza ohjeella. Minusta on mukava kokeilla uusia ohjeita. Tämä eroaa normaalista pizzapohjasta siten, että hiivan sijasta on käytetty leivinjauhetta. Tein pohjasta pellin kokoisen, jolloin jokainen meistä neljästä saa täyttää oman neljänneksen miten haluaa. Minun piti ottaa koko pizzasta kuva, mutta... Joten kuva on minun palasta.

1238947794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

2½ dl maitoa

80 g rasvaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl suolaa

Täyte:

tomaattipyrettä

kinkkurouhetta

kebab-lastuja

ananasta

vuohenjuustoa

juustoraastetta

pizzamaustetta

Sekoita sulatettu rasva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Vaivaa hieman. Kauli taikinasta pellin kokoinen levy.

Voitele pohja tomaattipyreellä. Lisää täytteet päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.