Pizzan pohjan tein kokeeksi Pipareista pitsikakkuun-kirjan Pekka Rädyn pizza ohjeella. Minusta on mukava kokeilla uusia ohjeita. Tämä eroaa normaalista pizzapohjasta siten, että hiivan sijasta on käytetty leivinjauhetta. Tein pohjasta pellin kokoisen, jolloin jokainen meistä neljästä saa täyttää oman neljänneksen miten haluaa. Minun piti ottaa koko pizzasta kuva, mutta... Joten kuva on minun palasta.
Pohja:
2½ dl maitoa
80 g rasvaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
Täyte:
tomaattipyrettä
kinkkurouhetta
kebab-lastuja
ananasta
vuohenjuustoa
juustoraastetta
pizzamaustetta
Sekoita sulatettu rasva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Vaivaa hieman. Kauli taikinasta pellin kokoinen levy.
Voitele pohja tomaattipyreellä. Lisää täytteet päälle.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit