Kun sain synttärilahjaksi Unelmakakut kirjan, ja näin siellä tämän äidin kukkalaatikkokakun. Tiesin silloin, että tuollaisen kakun teen äidilleni ja anopilleni äitienpäivänä. Täytteiden osalta puolitin ohjeet, ja silti täytteet riittivät erittäin hyvin kahteen kakkuun. Koripunostyllaa en vielä omista, joten tein laatikon pyöreällä tyllalla. Siitäkin tuli mielestäni kivan näköinen. Tein 6 munan kakkutaikinan, joka riitti hyvin kahteen suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan.

1241975689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

6 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Täyte 1:

1 1/4 dl kermaa (itse käytin Flora vispiä)

100g vaniljatuorejuustoa

75 g tummaa suklaata

Täyte 2:

1½ dl kermaa (edelleen Flora vispiä)

100 g appelssiinituorejuustoa

1/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

vajaa ½ dl appelsiinimehua

Kuorrutus:

5 dl kermaa (edelleen flora vispi)

80 g tummaa suklaata

3 rkl kaakaojauhetta

Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja yksi kakkupohjista alimmaiseksi. Kostutukseen käytin sokerivettä.

Valmistä täyte 1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja lisää vaahtoon. Levitä kostutetun pohjan päälle ensin Lemon Curdia (antaa kivan raikkaan maun), sen päälle levitä suklaatäyte. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta se.

Valmista täyte 2. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja sokerit. Liuota liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja lisää ohuena nauhan hyvin sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte kakun päälle ja nosta pohja kakun päälle. Kostuta myös pohja. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluastialle niin, että kapeampi puoli on alaspäin.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe kerman joukkoon. Peitä kakku seoksella. Pursota reunoille kuorrutetta ja lisää kukat ja lehdet kakun päälle.

1241975743_img-d41d8cd98f00b204e9800998e