Tämä mansikkakakun ohje on viime kesän Ruoka Pirkasta. Tein samaisen kakun nuoremman tyttäreni rippijuhliin viime vuonna.

1245426817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

½pkt Domino keksejä (paketissa 350g)

50g margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

1 tlk vaniljakastiketta, vaahtoutuvaa

1 tlk maitorahkaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ dl sitruunan mehua

120g tummaa suklaata rouhittuna

½ l mansikoita

Päälle:

½ l mansikoita

Hienonna keksit pakastepussissa ja sekoita sulan rasvan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja sokerit. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe. Säästä osa rouheesta kakun pinnalle koristeeksi.

Kaada täytteestä noin neljännes vuokaan keksipohjan päälle. Halkaise mansikat ja levitä vuokaan. Kaada päälle lopputäyte. Hyydytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Irroita torttu vuoasta ja koristele mansikoilla ja suklaarouheella.