Tämän leivän ohje Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirjasta. Kyseisessä kirjassa on paljon hyviä ohjeita.

Taikina:

9-10 dl vehnäjauhoja

4½ dl vettä

1 rkl sokeria

hippunen suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

1-1½ dl oliiviöljyä

1 ruukku basilikaa (minä jätin pois)

1 rkl karkeaa suolaa

Lisää veteen sokeri ja hitunen suolaa. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita hiivaan 3 dl vehnäjauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna taikinajuuren seistä lämpimässä paikassa, kunnes seos alkaa kuplia.

Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy, joka irrottaa taikinan käsistä ja kulhon reunasta. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kaaviloi leivinpaperille uuninpellille. Nostata hyvin.

Silppua basilika ja lisää suolan kanssa mortteliin. Hiero tahnaksi. Minulla ei ollut basilikaa, joten jätin tämän vaiheen pois.

Painele kaksinkertaiseksi nousseeseen leipätaikinaan sormella koloja. Täytä kolot oliiviöljyllä ja ripota päälle basilika-suolaseos (tai pelkkä suola). Nostata. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa.