Meillä oli eilen iltaruokana tortilloja. Siitä jäi kanajauhelihaa ylitse, jonka päätin tänään käyttää pikkupiiraiden täytteeksi.

Tällä samalla ohjeella olen aiemminkin tehnyt piirakoita, mutta eri täytteellä. Pohja on helppo käsitellä ja tehdä.

1250444891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

5½ dl vehnäjauhoja

150 g voita

2 dl maitoa

2 tl kuivahiivaa

1 tl suolaa

Täyte:

maustettua kanan jauhelihaa

paprikaa

ruohosipulia

tuorejuustoa

juustoraastetta

Nypi jauhot (joihin olet sekoittanut kuivahiivan), suola ja voi keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 18 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennys ja voitele reunat munalla. Voitele tuorejuustolla syvennykset. Lisää jauheliha, paprikasilppu ja ruohosipuli. Mausta mielesi mukaan ja lisää juustoraaste.

Paista 225 asteessa (kiertoilma 200) noin 15-20 minuuttia (kiertoilmalla vähemmän). Nauti iltateen kanssa.