Porkkanakakku, se on vaan niin hyvää. Tästä ohjeesta tulee pellinen. Itse vein puolet äidilleni ja toisen puolikkaan tein kakuksi itselleni.
Porkkanakakku
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
3 isoa porkkanaa raastettuna
50 g pähkinärouhetta
Kuorrutus:
150 g voita
½ pkt tomusokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen (sekoita hyvin). Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Sekoita nopsaan tasaiseksi seokseksi.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, tarkista kypsyys. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Levitä piirakan päälle, tai halutessasi myös täytteeksi ja kuorrutteeksi. Ripottele pinnalle strösseleitä.
Kommentit