Sain anopiltani vasta jauhettuja oman viljan vehnä-, hiivaleipä- ja grahamjauhoja. Lotta leipoi porkkanaleipää, käyttäen kaikkia kolmia jauhoja.

Tämä ohje on Kaarina Roinisen kirjasta.

Porkkanaleipä

5 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

1 tl valkosipulijauhetta

1 dl hienonnettua persiljaa

6 dl porkkanaraastetta

2 dl grahamjauhoja

2 dl hiivaleipäjauhoja

10-12 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, siirappi, mausteet, persiljasilppu sekä porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhot ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikina saa olla melko tiivistä, koska porkkanaraaste löysyttää sitä kohoamisen aikana.

Anna kohota lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta tankoja ja leikkaa ne paloiksi. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi.

Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.