Mieheni viettää tänään syntymäpäiviä. Hän toivoi kakuksi Sacher-kakkua. Minä paistoin kakkupohjan ja Lotta kokosi kakun. Saanko esitellä: Sacher-autokakku.

Sacher kakku

150 g voita

2 dl sokeria

4 keltuaista

150 g taloussuklaata

2 tl vaniljasokeria

1½ tl leivinjauhetta

 2 rkl perunajauhoja

2 dl vehnäjauhoja (vajaa)

4 rkl maitoa

4 valkuaista

Täyte: aprikoosihilloa / -marmeladia

Kuorrutus:

170 g taloussuklaata

100 g voita

Sulata kakkuun tuleva suklaa. Vatkaa notkistettuun voihin sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset koko ajan sekoittaen. Lisää vaahtoon sula suklaa, johon olet sekoittanut maidon pikku erissä. Sekoita taikinaan kuivat aineet.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen.

Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä vähän appelsiinimehulla. Levitä aprikoosihillo ja kokoa kakku.

Sulata päälle tuleva suklaa ja vatkaa voi nokareina haaleaan suklaaseen. Kaada kuorrutus kakun päälle ( jos se on liian "löysää", odottele) ja levitä sitä myös reunoille. Somista kakun pinta mielesi mukaan. Tarjoa kakku löysän kermavaahdon kera.

Sacher-kakku on siitä hyvä, että sen voi tehdä pari päivää aikaisemminkin. Viileässä se säilyy ja maku täyteläistyy.