Hellapoliisin loistavalla ohjeella tehty Tiramisu, joka matkasi keskiviikkona mukaani töihin.

Tiramisu

Pohja:

4 munaa

½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

sokeroitua maitokahvia kostutukseen

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

½ dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl Flora vispiä tai kuohukermaa

4 liivatelehteä

n.½ dl Amarettoa (laitoin pähkinälikööriä)

2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä uunipellille. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja laita vuoan pohjalle. Leikkaa kakkupohjasta samankokoinen pala ja laita vuokaan alimmaiseksi. Kostuta kakkupohjaa sokeroidulla maitokahvilla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen . Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuainen ja sokeri vaahdoksi, lisää tuorejuusto keltuais-sokerivaahtoon. Sulata liivatteet kuumennettuun likööriin ja lisää seokseen. Lisää myös kerma- ja valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Lisää hieman tavallista kaakaojauhetta täytteeseen antamaan makua ja väriä. Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan ja laita kylmään hyytymään mielellään yön yli, tai vähintään 4 tunniksi.

Pyöräytä veitsellä reunan ympäri ja koristele tummalla kaakaojauheella siivilän läpi. Irroita vuoka.

Kun Tiramisun tekee Amaretosta ja Mascarpone-juustosta, niin maku on parempi. Kuvaa en saanut otettua kakusta ilman vuokaa.