Taas jatkan Kaarina Roinisen mainioilla ohjeilla. Tämä piirakan mehevyys lienee ananaksessa.

Vaaleanpunaiset marmorileivokset

250 g margariinia

2½ dl sokeria

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1½ dl ananaslientä

Puoleen annoksen taikinaa:
½ dl kaakaojauhetta

2-3 dl ananasta pieniksi kuutioituna

1 tl kanelia

Pinnalle:

1 pkt mansikanmakuista tomusokeria (meillä tavallista + väriä)

2-3 rkl vettä

Valkoiset raidat:

2 dl tomusokeria

2-3 tl vettä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä ananasliemen kanssa.

Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja lisää pienet ananaskuutiot. Sekoita taikinaa vaan sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Yhdistä molemmat taikinat vain vähän sekoittaen niin, että taikinaan jää vaaleita ja tummia kohtia. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille pellille ja tasoita pinta.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon niin paljon vettä, että saat hyvin levittyvän seoksen. Lisää vettä tarvittaessa teelusikalla.

Sekoita valkoisen tomusokerin joukkoon vesi, seoksen tulee olla juoksevaa. Laita kuorrutus pieneen pussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Meillä laitetiin valkoisten raitojen sijasta suklaalla raidat. Kun tomusokeri loppui.

Käännä leivonnaisen pohjapuoli ylöspäin varovasti ja harjaa pullasudilla kaikki irtomurut pinnalta. Levitä punainen kuorrutus pinnalle tasaisesti. Pursota välittömästi valkoista kuorrutetta raidoiksi punaisen kuorrutteen päälle 1-2 cm välein. Vedä veitsellä kevyesti heti edestakaisin viiltoja poikitain raitojen yli vuorotelle molempiin suuntiin.

Anna kuorrutuksen jähmettyä rauhassa. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.