Tämä kakku matkasi isälleni jälkiruoaksi.

Täytteenä kakussa on valkosuklaamousse ja sitruunatäyte. Kakku on perus neljän munan kakkupohja. Kostutuksena käytin Spriteä.

Sitruunatäyte:

1,25 dl Flora vispiä

½ prk sitruuna tuorejuustoa

1½rkl sitruunalikööriä (mehukin käy)

1 tl vaniljasokeria

1 liivatelehti

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja sitruunatuorejuusto. Sulata liivate kuumaan sitruunalikööriin ja lisää ohuena nauhana sekoittaen kerma-tuorejuustoseokseen. Levitä kostutetulle kakulle. Laita kakkupohja ja kostuta se.

Valkosuklaamousse

1 kananmuna

1/4 dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

1,25 dl Flora vispiä

100 g valkoista suklaata

2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vanijasokeri. Sulata suklaa ja yhdistä se muna-sokerivaahtoon kerman kanssa. Sulata liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja sekoita täytteeseen. Levitä toiseen täyteväliin. Nosta kansipala päälle.

Anna kakun kostua pienen painon alla yön yli. Kumoa tarjoilualustalle ja koristele mielesi mukaan.