Näiden makeiden palojen pohjan ohje on Unelmakakut kirjasta. Päällä on sama tuttu kuorrutus kuin mokkapaloissakin. Pätkikset antavat kivan minttuisen maun pohjaan.

Minttumokkapalat

Pohja:

200g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta (mulla oli vaan 1 rkl kaakaojauhetta, siitä pohjan vaaleus)

1½ dl maitoa

1 pss Pätkis-suklaata

1 dl pähkinärouhetta

Kuorrutus:

100g voita

4 rkl kahvia

4 rkl kaakaojauhetta

4 rkl vaniljasokeria

6-8 dl tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä Pätkikset pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon pähkinärouheen kanssa.

Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sekoita sulaneeseen voihin kahvi, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele heti nonparelleilla tai muilla koristeilla. Leikkaa levy palasiksi, kun päällinen on jähmettynyt.