Tässä taas vanha hyväksi havaittu ohje. Täytettä vaihtelemalla saa erimakuisia neliöitä. Näissä käytetty kinkkua.

Piirakkaneliöt

Taikina:

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 prk maitorahkaa

Täyte:

200g kinkkurouhetta

1 dl juustoraastetta

½ paprika pieniksi pilpustettuna

100g yrttituorejuustoa

Sekoita käsin pehmeä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi kelmun päälle ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään, mausta tarvittaessa.

Ota taikina kylmästä. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi toinen puoli taikinasta 30x35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperinpäälle pellille.

Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti 5x5 cm:n kokoisiin neliöihin. Älä leillaa pohjaan asti. Pane kullekin neliölle täytettä kahden teelusikan avulla. Kaaviloi toinen puoli taikinasta myös 30x35 cm:n kokoiseksi levyksi ja nosta täytetyn levyn päälle. Painele kansilevy kämmenen syrjällä täytteiden välistä kiinni pohjalevyyn.

Leikkaa taikinapyörällä neliön muotoisiksi paloiksi. Voitele pinta munalla. Ripottele päälle halutessasi unikonsiemeniä.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.