Itsetehdyt leivät taas jatkuvat. Tällä ohjeella tulee 3 leipää. Ohje taas Kaarina Roinisen.

5 dl vettä tai maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa tai siirappia

3½ dl kaurahiutaleita

½ dl kauraleseitä

8-8½ dl hiivaleipäjauhoja

½ dl öljyä (tai 50 g margariinia)

Voiteluun: maitoa

Pinnalle: kaurahiutaleita

Liuota kädenlämpöiseen veteen/maitoon hiiva. Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet ja -leseet.

Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Leivo taikinasta kolme pyöreää leipää jauhotetulla työpöydällä. Pane leivät leivinpaperille (yhdelle mahtuu kaksi leipää).

Painele jauhotetuin käsin mataliksi (halk noin 20 cm). Tee lasilla leipien keskelle reikä. Voitele leivät maidolla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Anna kohota peitettynä.

Pistele tikulla ja paista 225 asteesa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.