Nämä olivat hyviä patonkeja. Täytteenhän voi tehdä siitä, mitä kotona sattuu olemaan, näisä kinkku-juustotäyte. Kuva on taas luokattoman huono. Välillä kuvista tulee todella hyviä ja välillä en saa kunnon kuvaa millään (pitäis varmaan perehtyä tuohon kameraan paremmin).

Taikinajuuri:

2½ dl vettä

15 g hiivaa

2 dl sämpyläjauhoja

* * * * * *

n. ½ tl suolaa

3½ - 4 dl sämpyläjauhoja

½ dl öljyä

Täyte:

½ pss kinkkukuutioita

2 dl juustoraastetta

1 pss Aura- sinihomemurua

Pinnalle:

1½ dl juustoraastetta (mulla riiti juusto vain täytteeksi)

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää sämpyläjauhot ja jätä taikinajuuri kohoamaan lämpimään paikkaan peitettynä noin 15 minuutiksi.

Lisää suola ja alusta taikinaan jauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy.

Jaa taikina välittömästi kolmeen osaan. Kauli yksi osa pyöreäksi halk. noin 35 cm levyksi.

Ripottele pinnalle kinkkukuutiot ja juustot. Halutessasi voit levittää pohjalle Pestoa ennen täytettä (antoi kivan maun).

Kääri levy rullaksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.

Leikkaa terävällä veitsellä vinot viillot pintaan. Valmista kaksi muuta patonkia samalla tavalla. Kaikki kolme patonkia mahtuvat samalle pellille.

Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

Voitele patonkien pinta vedellä ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.