Tämän mehevän piirakan ohjeen olen ottanut Sekasopan Marielta. Olen muutamia muutoksia tehnyt ohjeeseen.

Pohja:

125g margariinia

3 3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juustoraastetta

½ tl suolaa

½ dl kylmää maitoa

Täyte:

400g jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

½ prk tomaattimurskaa

2 tl Lidlin yrttimaustetta

1-2 rkl persiljaa silputtuna

paprikajauhetta

grilli-yleismaustetta

7 kirsikkatomaattia

2-3 dl juustoraastetta

2 kananmunaa

1 prk 3 juuston kermaa

½ tl paprikajauhetta

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kullota sipuli tilkassa öljyä. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä.

Laita rasva kulhoon ja nypi joukkoon jauhot. Lisää leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele, kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan, ettei taikina sitkisty. Painele taikina irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta uunista.

Valuta tomaattimurska kevyesti. Kaada pohjan päälle. Lisää jauheliha, ripottele pinnalle noin 1 dl juustoraastetta ja persiljasilppua, sekoita kevyesti. Riko munat kulhoon ja lisää kerma. Mausta paprikajuheella. Kaada piirakan päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita pinnalle.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.